Showing posts with label Huruf ABC. Show all posts
Showing posts with label Huruf ABC. Show all posts

Saturday, March 1, 2014

Cara Tulis abc

Posted by Sham_esse at 5:06 PM 0 comments
CARA TULIS ABC

Kali ini saya ingin berkongsi BBM cara tulis abc yang comel. Bahan ini adalah bahan PERCUMA hasil hasil perkongsian Group Dunia BBMku di sini.... oleh Cikgu Suzana Normah, boleh rujuk Group Dunia BBMku di sini.... . Tengok iklan yang ada kat blog untuk menyokong kami dan untuk kami terus memberikan Cikgu bahan secara PERCUMA. Semoga perkongsian ini memberikan mafaat kepada Cikgu semua. Klik like dan share jika suka.
 
Sila download menggunakan link di bawah:


* Cara untuk mendownload i-Download

* Lebih banyak bahan di bahagian i-BBM(BM) & i-BBM (MT)

* Dapatkan lembaran kerja di i-Lembaran BM & i-Lembaran MT

Monday, May 20, 2013

Mengenal abc

Posted by Sham_esse at 8:31 PM 0 comments
MENGENAL ABC

Bahan ini adalah bahan PERCUMA hasil perkongsian cikgu dari kumpulan Guru Pemulihan Khas Malaysia. Banyak bahan-bahan yang menarik dari kumpulan ini. Terima Kasih kepada cikgu yang sudi berkongsi bahan-bahan tersebut. Semoga perkongsian ini memberikan mafaat kepada Cikgu semua. Klik like dan share jika suka.
 
Sila download menggunakan link di bawah:


* Cara untuk mendownload i-Download

* Lebih banyak bahan di bahagian i-BBM(BM) & i-BBM (MT)

* Dapatkan lembaran kerja di i-Lembaran BM & i-Lembaran MT
 

Sunday, April 7, 2013

Flash Kad ABC Hitam Putih

Posted by Sham_esse at 3:32 AM 0 comments
ABC HITAM PUTIH

Bahan ini adalah bahan PERCUMA hasil perkongsian kawan-kawan guru,berformat jpg, tidak boleh diedit, boleh diprint atau digunakan secara interaktif dengan menggunakan komputer atau boleh digunakan sebagai lembaran kerja murid untuk mewarna dan mengenal huruf.Semoga perkongsian ini memberikan mafaat kepada Cikgu semua. Klik like dan share jika suka.

 Sila download menggunakan link di bawah:


* Cara untuk mendownload i-Download

* Lebih banyak bahan di bahagian i-BBM(BM) & i-BBM (MT)

* Dapatkan lembaran kerja di i-Lembaran BM & i-Lembaran MT

Thursday, November 1, 2012

Belajar Menulis Huruf Besar dan Huruf Kecil

Posted by Sham_esse at 4:05 AM 0 comments
MENULIS ABC

Kali ini saya ingin berkongsi bahan yang sangat menarik dan dapat membantu murid menulis abc.Cikgu hanya perlu download, kemudian potong dan liminit. Murid dapat belajar menulis dengan mengikut garis dot-dot berdasarkan langkah yang ditunjukkan pada bunga. Semoga perkongsian ini memberi mafaat kepada Cikgu semua. Klik Like dan share jika suka.

Sila download menggunakan link di bawah:



* Cara untuk mendownload i-Download

* Lebih banyak bahan di bahagian i-BBM(BM) & i-BBM (MT)

Sunday, September 23, 2012

Lagu Belajar ABC

Posted by Sham_esse at 1:43 AM 0 comments
 
LAGU ABC

Jomm nyanyi sambil belajar ABC. Cara ini selalu saya gunakan dalam proses pnp di dalam kelas pemulihan. Murid-murid sangat suka kalau disuruh menyanyi abc nie, kadang-kadang tak perlu ajar dah nyanyi. Tetapi lagu ini berbeza sedikit dari lagu abc yang biasa tu. Cikgu boleh mendownload dengan menggunakan youtube downloader. Jika cikgu tiada software youtube downloader boleh lah download dengan menggunakan link di bawah.Semoga perkongsian ini memberi mafaat kepada Cikgu semua. Klik Like dan share jika suka. 

Sila download menggunakan link di bawah:


* Cara untuk mendownload i-Download

* Lebih banyak bahan di bahagian i-BBM(BM) & i-BBM (MT)

* Dapatkan lembaran keja di i-Lembaran BM & i-Lembaran MT 

Tuesday, April 17, 2012

Kad Huruf Aa-Zz

Posted by Sham_esse at 7:04 AM 0 comments
Kad Huruf Aa - Zz

Kad huruf Aa hingga Zz ini  adalah hasil usaha seorang guru pemulihan, Cikgu Azian Sabli dari group Guru Pemulihan Khas Malaysia. Terima kasih Cikgu Azian Sabli kerana memberikan bahan ini secara percuma. Bahan ini diberikan secara percuma, anda boleh mendownloadnya di sini. Selamat mendownload.

Sila download menggunakan link di bawah:


* Cara untuk mendownload i-Download

* Lebih banyak bahan di bahagian i-BBM/ABM

Wednesday, February 15, 2012

Huruf Besar Dan Kecil Aa-Zz Versi Beruang

Posted by Sham_esse at 6:09 AM 0 comments
Huruf Besar Dan Kecil Aa-Zz

Saya ada flash kad huruf besar dan kecil Aa-Zz versi beruang. Bersaiz A4 dibahagi empat, sesuai sebagai flash kad atau sesuai untuk dijadikan penghias Kelas Pemulihan, Pra Sekolah, Kelas Linus, Kelas Tahun 1 dan sebagainya. Cikgu cuma perlu print dan gunting untuk dijadikan flash kad, atau digantung dalam kelas, mungkin menarik minat murid utuk membaca kerana bentuk yang agak comel. Download lah secara "PERCUMA". Selamat mendownload.

Sila download menggunakan link di bawah:


* Lebih banyak bahan di bahagian i-BBM/ABM

Monday, February 13, 2012

Huruf Besar A-Z Singa

Posted by Sham_esse at 8:07 PM 0 comments


Huruf Besar
Saya ada Huruf Besar A-Z saiz A4 yang mengandungi 2 gambar dalam satu helaian. Jika cikgu berminat boleh la download dengan menggunakan link di bawah secara "PERCUMA". Semoga perkongsiaan saya ini dapat memeri mafaat kepada cikgu semua. Selamat Mendownload.

Sila download menggunakan link di bawah:


* Lebih banyak bahan di bahagian i-BBM/ABM

Wednesday, February 8, 2012

Flash Kad / Kad Imbasan ABC Huruf Besar dan Huruf Kecil

Posted by Sham_esse at 3:58 AM 0 comments
 Flash Kad / Kad Imbasan

Saya baru sahaja menyiapkan  Flash kad / Kad Imbasan ABC yang bersaiz A4 dibahagi empat bagi menjimatkan ink / dakwat printer dan juga plastik liminit cikgu-cikgu semua. Flash kad / kad imbasan ini mengandugi huruf-huruf besar dan kecil. Flash kad / kad imbasan ini juga mengandungi gambar sebenar, bukan gambar kartun yang comel, bagi mengelak kekeliruan murid-murid Pemulihan, Linus dan lain-lain. Flash kad / kad imbasan ini juga mengadungi perkataan bagi setiap gambar yang dipaparkan. Semoga perkongsian ini memberi mafaat kepada cikgu-cikgu semua.Guna lah bahan ini sebaiknya walaupun diberikan secara "PERCUMA" kepada cikgu-cikgu sekalian.Selamat mendownload.

Sila download menggunakan link di bawah:


* Lebih banyak bahan di bahagian i-BBM/ABM

Thursday, October 27, 2011

Lembaran Kerja ABC

Posted by Sham_esse at 5:11 PM 0 comments
ABC Dot-dot

Bahan ini merupakan  lembaran kerja untuk murid-murid mengenal huruf kecil a-z, dengan dibantu gambar dan huruf besar A-Z dan huruf kecil a-b, dengan ini murid lebih cenderung mengingat huruf yang disebut oleh guru. Diharapkan bahan ini dapat digunakan untuk membantu penguasaan murid-murid kita yang masih belum mengenal huruf besar A-Z dan huruf kecil a-z dengan baik. Gunakan bahan ini sebaiknya semoga mendapat keberkatanya.

Sila download menggunakan link di bawah:



* Lebih banyak bahan di bahagian i-Lembaran Kerja

Tuesday, October 25, 2011

Mengenal Huruf ABC

Posted by Sham_esse at 4:34 AM 0 comments
Mengenal Huruf ABC

Bahan Mengenal Huruf  ABC ini merupakan slide untuk murid-murid mengenal huruf a-z huruf kecil dan A-Z huruf besar, ini kerana kebanyakkan murid masih belum dapat menguasai huruf ABC ini dengan baik. Diharapkan bahan ini dapat digunakan untuk membantu penguasaan murid-murid kita yang masih belum mengenal huruf ABC dengan baik.


Sila download menggunakan link di bawah:


* Lebih banyak bahan di bahagian i-BBM/ABM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

i-Cikgu | Bahan Bantu Mengajar Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting