Thursday, May 31, 2012

Penjodoh Bilangan

Posted by Sham_esse at 10:20 AM
 PENJODOH BILANGAN

Buku ini adalah berkaitan dengan penjodoh bilangan, sebagai contoh helai,ikat,pasang,kuntum, keping dan lain-lain. Bersaiz A4 dan berformat pdf. Boleh dijadikan flash kad @ digantung di dalam kelas sebagai BBM. Buku penjodoh ini mengandungi ayat-ayat mudah. Buku ini terdapat 33 buah kesemuanya. Cikgu boleh mendownloadnya secara PERCUMA. Semoga perkongsian ini memberika mafaat. Selamat mendownload. Klik Like bila dah download.

Sila download menggunakan link di bawah:



* Cara untuk mendownload i-Download

* Lebih banyak bahan di bahagian i-BBM/ABM

Friday, May 25, 2012

Pantun

Posted by Sham_esse at 10:06 AM
PANTUN

Buku ini adalah salah satu koleksi mari membaca yang terdapat dalam laman Zoom A. Buku ini juga bersaiz A4 dan berformat pdf. Terdapat 8 buah buku kesemuanya. Buku ini sesuai untuk murid Pemulihan, LINUS, Pra Sekolah dan lain-lain kerana megandungi ayat mudah yang senang untuk dibaca. Buku ini  juga boleh dijadikan buku mewarna kerana gambar yang diberikan berformat hitam dan putih. Saya telah menolong cikgu dengan memberikannya sekali gus @ cikgu boleh mendownloadnya satu-persatu di laman Zoom A. Saya memberikannya secara PERCUMA kepada cikgu. Semoga perkongsian ini memberikan mafaat. Selamat mendownload. Klik Like bila dah download.

Sila download menggunakan link di bawah:




* Cara untuk mendownload i-Download

* Lebih banyak bahan di bahagian i-BBM/ABM

Sunday, May 20, 2012

Bunyi Haiwan

Posted by Sham_esse at 11:49 PM
BUNYI HAIWAN

Buku bacaan ini adalah berkaitan dengan bunyi haiwan yang biasa kita tengok. Buku ini dalam format pdf, bersaiz A4. Sesuai untuk murid Pra Sekolah bagi pembelajaran bertemakan haiwan. Buku ini juga boleh dijadikan buku mewarna,kerana gambar yang diberikan adalah berfomat hitam putih. Buku ini diambil dari laman Zoom A. Cikgu boleh mendownloadnya dari laman tersebut secara satu-persatu @ mendownload dengan menggunakan link di bawah untuk mendownload kesemua 6 buah sekali gus secara PERCUMA. Semoga perkongsiaan bahan ini dapat membantu cikgu-cikgu semua.Selamat mendownload. Klik Like bila dah download.

Sila download menggunakan link di bawah:



* Cara untuk mendownload i-Download

* Lebih banyak bahan di bahagian i-BBM/ABM

Friday, May 18, 2012

Buku Cerita

Posted by Sham_esse at 3:20 AM
BUKU CERITA

Siapa nak buku cerita kanak-kanak PERCUMA? Koleksi buku cerita ini adalah koleksi buku cerita yang terdapat dalaman laman web Zoom A, cikgu boleh mendownloadnya sendiri satu-persatu dari laman web tersebut @ mendownload secara sekali gus secara PERCUMA dengan menggunakan link di bawah.Buku cerita ini sangat menarik kerana mempunyai cerita-cerita teladan yang sesuai sebagai bahan bacaan murid Pemulihan Khas, Pra-Sekolah dan lain-lain. Terdapat hampir 50 tajuk cerita yang berbeza. Buku cerita ini dalam format pdf dan bersaiz A4. Cikgu hanya perlu print untuk diberi kepada pelajar secara percuma@ untuk di letakkan di dalam kelas sebagai bahan bacaan tambahan di dalam kelas.Selamat mendownload, semoga perkongsiaan ini memberi mafaat kepada cikgu semua. Klik Like bila dah download.

Sila download menggunakan link di bawah:



* Cara untuk mendownload i-Download

* Lebih banyak bahan di bahagian i-BBM/ABM

Tuesday, May 15, 2012

Origami

Posted by Sham_esse at 8:24 AM
ORIGAMI

Asyik-asyik belajar jaaa.. boring jugak kan? Apa kata sekali-sekala kita buat kraf dengan origami, boleh jugak mengasah minda pelajar, supaya pelajar lebih berdisplin, memberi tumpuan dan kreatif. Jika Cikgu berminat, saya memberikan buku panduan origami secara PERCUMA. Semoga Cikgu boleh menggunakan bahan ini sebaiknya untuk mempelbagaikan cara pembelajaran bagi murid Pemulihan Khas. Semoga pemberian tak seberapa ini memberikan mafaat buat Cikgu. Selamat mendownload. Klik Like bila dah download.

Sila download menggunakan link di bawah:


* Cara untuk mendownload i-Download

* Lebih banyak bahan di bahagian i-BBM/ABM

Monday, May 14, 2012

Free Border and Frame

Posted by Sham_esse at 1:35 AM


 BORDER/FRAME

Saya mempunyai Border / Frame yang comel seperti di atas dan banyak lagi koleksi lain, anda boleh mendownload secara PERCUMA sekiranya berminat. Saya pun tak pasti dimana saya dapat border/frame ini kerana secara tidak sengaja terjumpa di dalam hard disk laptop cabuk saya. Dengan sedikit kerajinan & kekratifan Cikgu semua, saya rasa border ini berguna, sebagai contoh meletakkan perkataan atau ayat-ayat mudah. Di sebabkan gambarnya yang comel mungkin menarik minat pelajar kita untuk membacanya. Klik Like bila dah download.

Sila download menggunakan link di bawah:


* Cara untuk mendownload i-Download

* Lebih banyak bahan di bahagian i-BBM/ABM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

i-Cikgu | Bahan Bantu Mengajar Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting