Friday, November 9, 2012

Cara Buat Kad Selak

Posted by Sham_esse at 5:58 AM 0 comments
 KAD SELAK 1


KAD SELAK 2

Kali ini saya ingin berkongsi idea untuk membuat kad selak dari kalendar meja terpakai. Dengan cara ini kita dapat menjimatkan kos, selain itu kita dapat mengubahsuai kad selak kita mengikut citarasa kita sendiri. Saya yakin cikgu semua mempunyai kreativifti yang lebih baik dari saya, cuma kadang-kadang memerlukan sedikit idea dan contoh. Cikgu mempunyai boleh mempelbagaikan kad selak seperti gambar di atas,Cikgu boleh pecahkan kepada bahagian suku kata dan gambar, atau terus gambar dan suku kata seperti kad selak 2. Cikgu boleh pelbagaikan mengikut citarasa sendiri. Semoga perkongsian ini memberi mafaat kepada cikgu semua. Klik Like dan Share jika suka.

Monday, November 5, 2012

Flash Kad Percuma

Posted by Sham_esse at 5:19 AM 0 comments
FLASH KAD

Nak flash kad, lembaran kerja, permainan dan lain-lain secara PERCUMA? Mestilah nak kan. Kali ini saya akan berkongsi satu laman eb yang sangat menarik, kerana terdapat lebih 20 jenis flash kad secara PERCUMA yang boleh dimuat turun, terdapat lembaran kerja PERCUMA, nyanyian untuk kanak-kanak PERCUMA, games atau permainan PERCUMA dan banyak lagi.Semoga perkongsian ini memberi mafaat kepada Cikgu semua. Klik Like dan share jika suka. 
Sila download menggunakan link di bawah:


* Cara untuk mendownload i-Download

* Lebih banyak bahan di bahagian i-BBM(BM) & i-BBM (MT)

* Dapatkan lembaran keja di i-Lembaran BM & i-Lembaran MT 

Thursday, November 1, 2012

Belajar Menulis Huruf Besar dan Huruf Kecil

Posted by Sham_esse at 4:05 AM 7 comments
MENULIS ABC

Kali ini saya ingin berkongsi bahan yang sangat menarik dan dapat membantu murid menulis abc.Cikgu hanya perlu download, kemudian potong dan liminit. Murid dapat belajar menulis dengan mengikut garis dot-dot berdasarkan langkah yang ditunjukkan pada bunga. Semoga perkongsian ini memberi mafaat kepada Cikgu semua. Klik Like dan share jika suka.

Sila download menggunakan link di bawah:* Cara untuk mendownload i-Download

* Lebih banyak bahan di bahagian i-BBM(BM) & i-BBM (MT)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

i-Cikgu | Bahan Bantu Mengajar Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting